Why I Want To Get Married ?



Why I Want To Get Married?
-Because I want my eyes to see someone special, someone halal, knowing that he/she is my gift from Allah. 
-Because I want someone who loves Allah and loves me because he/she loves Allah. -Because I want somebody to share my happiness and praise Allah with me,someone to cry my tears with me and make du’a with me and someone to love and love Allah with me. 
-Because I want to have children of my own to love and care and share with a gift from Allah. 
-Because I want to share Allah’s beautiful creations and praise His name with someone who Allah has fated to be with me since I was born. 
-Because verily, with a halal partner, my life and everything I do with my husband will be halal in the eyes of Allah completing half my deen.
-Because I am a gift from Allah to someone, and I want to let him feel Allah’s love through me.


credit : Nikahexplorer

Ariz Lufias Mahu Berjaya Dalam Bisnes !



Siapa sangka disebalik wajah kacak ini, tersimpan satu impian besar bagi anggota kumpulan Forteen ini. Lebih dikenali sebagai Ariz Lufias, bakatnya dalam bidang nyanyian tidak boleh dipertikaikan lagi. Menjadikan pop balada sebagai  genre pilihan utama penyanyi ini turut menjadikan Jason Mraz dan Aizat Amdan sebagai idolanya. Oleh sebab itulah dia cemerlang membawakan lagu solo berentak pop balada dengan penuh penghayatan pada konsert tempohari.

Sempat ditemubual, Ariz gembira dengan penerimaan peminat terhadap konsert yang telah berlangsung. Dia turut berjanji Forteen akan kembali untuk membuat konsert yang lebih bermakna selepas ini. Ditanya mengenai perniagaanya bersama adiknya, Ariz agak terkejut dan teruja kerana ada pihak yang semakin hari semakin menunjukkan minat untuk membuat pelaburan bersama.

Menurutnya lagi, perniagaan yang dimajukan bersama adiknya Ima Shariza dalam Maisha House semakin menggalakkan. Bisnes yang meliputi pelbagai produk seperti pakaian muslimah, produk kecantikan dan kesihatan ini sedang berkembang dengan baik. Bukan itu saja, dia sendiri sebagai jurucakap bagi jenama Instabright merasakan bidang perniagaan ini perlu diperluaskan sehingga ke satu tahap yang mampu memberi pulangan yang lumayan.

Oleh itu, sebagai permulaan Ariz bakal membuka sebuah lagi butik cawangan Maisa House di Bangi pada 17 Mei ini. Tambahnya lagi, perniagaan yang telah dimulakan bersama sejak berusia 16 tahun telah mendapat sambutan yang hebat tidak kira dari kalangan pengguna serta rakan kenalan artis. Ditanya apakah bidang nyanyian dan perniagaan mempunyai persamaan, Ariz mengakui ianya merupakan dua benda yang berbeza dan mempunyai cabaran yang tersendiri.

Ariz turut mempunyai cara yang tersendiri untuk menguruskan perniagaan, menurutnya dia banyak belajar dari orang yang lebih berpengalaman selain tidak lokek untuk menghadiri seminar yang berkaitan. Mengenai perkembangan seni suara, pada bulan Jun dia terlibat dengan projek teater yang menggabungkan Forteen bersama artis popular yang lain.
Bukan itu saja, dia semakin teruja untuk memulakan penggambaran sebuah telemovie yang melibatkan anggota kumpulan Forteen itu sendiri dan bakal mempunyai projek solo yang akan dimaklumkan kelak
.


Oullss , aku copy enrti ni dari sini sebab banyak sangat silent readers dekat blog ni yang desparate nak tahu tentang Ariz Lufius . DAN , aku dah tahu siapa adik sebenar kepada si Ariz ni, orangnya cantik , comel , muda lagi , dan sangat bercita-cita . So , jom godek-godek dekat blog dia ! Ima Shariza . Korang boleh order macam-macam produk kecantikan muka sebab kak ima*tetiba* ada buat online business :) Let's cikidautt !!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...