Ariz Lufias Mahu Berjaya Dalam Bisnes !



Siapa sangka disebalik wajah kacak ini, tersimpan satu impian besar bagi anggota kumpulan Forteen ini. Lebih dikenali sebagai Ariz Lufias, bakatnya dalam bidang nyanyian tidak boleh dipertikaikan lagi. Menjadikan pop balada sebagai  genre pilihan utama penyanyi ini turut menjadikan Jason Mraz dan Aizat Amdan sebagai idolanya. Oleh sebab itulah dia cemerlang membawakan lagu solo berentak pop balada dengan penuh penghayatan pada konsert tempohari.

Sempat ditemubual, Ariz gembira dengan penerimaan peminat terhadap konsert yang telah berlangsung. Dia turut berjanji Forteen akan kembali untuk membuat konsert yang lebih bermakna selepas ini. Ditanya mengenai perniagaanya bersama adiknya, Ariz agak terkejut dan teruja kerana ada pihak yang semakin hari semakin menunjukkan minat untuk membuat pelaburan bersama.

Menurutnya lagi, perniagaan yang dimajukan bersama adiknya Ima Shariza dalam Maisha House semakin menggalakkan. Bisnes yang meliputi pelbagai produk seperti pakaian muslimah, produk kecantikan dan kesihatan ini sedang berkembang dengan baik. Bukan itu saja, dia sendiri sebagai jurucakap bagi jenama Instabright merasakan bidang perniagaan ini perlu diperluaskan sehingga ke satu tahap yang mampu memberi pulangan yang lumayan.

Oleh itu, sebagai permulaan Ariz bakal membuka sebuah lagi butik cawangan Maisa House di Bangi pada 17 Mei ini. Tambahnya lagi, perniagaan yang telah dimulakan bersama sejak berusia 16 tahun telah mendapat sambutan yang hebat tidak kira dari kalangan pengguna serta rakan kenalan artis. Ditanya apakah bidang nyanyian dan perniagaan mempunyai persamaan, Ariz mengakui ianya merupakan dua benda yang berbeza dan mempunyai cabaran yang tersendiri.

Ariz turut mempunyai cara yang tersendiri untuk menguruskan perniagaan, menurutnya dia banyak belajar dari orang yang lebih berpengalaman selain tidak lokek untuk menghadiri seminar yang berkaitan. Mengenai perkembangan seni suara, pada bulan Jun dia terlibat dengan projek teater yang menggabungkan Forteen bersama artis popular yang lain.
Bukan itu saja, dia semakin teruja untuk memulakan penggambaran sebuah telemovie yang melibatkan anggota kumpulan Forteen itu sendiri dan bakal mempunyai projek solo yang akan dimaklumkan kelak
.


Oullss , aku copy enrti ni dari sini sebab banyak sangat silent readers dekat blog ni yang desparate nak tahu tentang Ariz Lufius . DAN , aku dah tahu siapa adik sebenar kepada si Ariz ni, orangnya cantik , comel , muda lagi , dan sangat bercita-cita . So , jom godek-godek dekat blog dia ! Ima Shariza . Korang boleh order macam-macam produk kecantikan muka sebab kak ima*tetiba* ada buat online business :) Let's cikidautt !!



Drama Korean God's Gift - 14 Days



ihsan:google


Drama Title: God’s Gift – 14 Days Alternative 
Title: 신의 선물 - 14일 / Shineui Sunmool - 14 Il 
Genre: Melodrama, Action, Crime, Thriller, Time-Travel 
Published Date: March, 2014
 Total Episodes: 16 
Casts: Lee Bo Young, Cho Seung Woo, Kim Tae Woo, Kim Yoo Bin, Jung Gyu Woon, Noh Min Woo

Drama ini mengisahkan tentang seorang ibu Kim Soo Hyun yang pergi ke masa lalu (tepatnya 14 hari) untuk menyelamatkan anaknya Saet Byul dari penculikan dan pembunuhan. Bagaimanakah kisah God's Gift - 14 Days ini , dapatkah Kim Soo Hyun menyelamatkan anaknya ? 


ihsan:weheartit

*Aku suka cerita ini sebab jalan cerita yang bagus , sebab aku memang suka kalau jalan cerita jenis flashback time ni. Contoh macam cerita doraemon , hehe :D *takdak la

*Lagi, aku suka sebab ada penyiasatan ! Depa siasat siapa yang culik anak Kim Soo Hyun, kenapa anak dia yang jadi mangsa penculikan dan macam-macam lagi la. Syok !

*Bagi aku drama ini memang terbaik ! Banyak pengajaran yang boleh aku curi daripada drama God's Gift-14 Days ni. Contoh , kasih sayang seorang ibu terhadap anaknya, dia cuba sedaya upaya untuk menyelamatkan anak dia dari penculikan. :'(





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...